Porady dietetyczne na każdą porę roku

Na słodko

Czas po Świętach to pora na nowe smaki. Koniec z pasztetami, szynką i jajkami. Szukamy świeżości, delikatności i słońca w kuchni. Ja uwielbiam tworzyć dania lekko słodkie, tylko złamane odrobiną cukru. Co powiecie na „prawie risotto” na słodko, z nutą cytryny i wyraźnym aromatem liścia laurowego? Poświęćcie pół godziny na przygotowanie tego dania i poczujcie ciepłą wiosnę na południu. Mmm…

Wiosenne Kreacje

Wiosna zawitała chyba na dobre. Za miastem widać ją później, ale za to wyraźniej. Pierwsze oznaki to donośne ptasie rozmowy, pszczoły ruszające na pierwsze w sezonie „obloty” i charakterystyczny intensywny mokry zapach ziemi, rozmarzającej i zasiedlanej przez pierwsze chwasty. Oczywiście, najbardziej spektakularne są wybuchające kwitnieniem rośliny. Wszystkie żywe stworzenia starają się najlepiej i najpiękniej zaprezentować wiosennemu światu.