Lawendowa kuchnia
Już jest! Zakwitła nareszcie lawenda… Opanowała zakątki ogrodu – taras, ścieżki. Mogę ją, niby to mimochodem, trącać i roztacza się… Zobacz więcej
Już jest! Zakwitła nareszcie lawenda… Opanowała zakątki ogrodu – taras, ścieżki. Mogę ją, niby to mimochodem, trącać i roztacza się… Zobacz więcej
Miało być o lawendzie… Ale będzie następnym razem, gdyż jest pilna sprawa. Są takie momenty w trakcie odchudzania, nazwijmy je… Zobacz więcej
…Niczego nie marnuje – jak mawiały nasze babcie. Myślę, że nadal aktualne. I ta zasada powinna wynikać nie tylko z… Zobacz więcej
Są takie dania, które w upalny dzień idealnie orzeźwiają i chłodzą. Zawsze zastanawiam się, jak można jeść latem w południe… Zobacz więcej
To jedna z moich ulubionych piosenek, pochodzi z musicalu „Dźwięki muzyki”. Ostatnio pisałam Wam o moich ulubionych wspomnieniach. Jak się… Zobacz więcej
Tuż przed majowym weekendem zapowiadałam zmiany w otoczeniu. Oprócz domowych białych metamorfoz popracowałam też w ogrodzie. No dobrze, nie sama,… Zobacz więcej
z ostatniej chwili, dostępne tylko teraz – w maju … Zobacz więcej
Dziś początek długiego weekendu. Zastanawiam się, co mogłabym Wam tym razem polecić. Może po prostu święty spokój? Odpoczynek od pracy,… Zobacz więcej
Dochodzą mnie słuchy, że mimo pogody, która nie rozpieszcza, zamierzacie w pierwszych dniach maja tradycyjnie grillować. Ja tradycyjnie dowiaduję się… Zobacz więcej
Czas po Świętach to pora na nowe smaki. Koniec z pasztetami, szynką i jajkami. Szukamy świeżości, delikatności i słońca w kuchni. Ja uwielbiam tworzyć dania lekko słodkie, tylko złamane odrobiną cukru. Co powiecie na „prawie risotto” na słodko, z nutą cytryny i wyraźnym aromatem liścia laurowego? Poświęćcie pół godziny na przygotowanie tego dania i poczujcie ciepłą wiosnę na południu. Mmm…